Saturday, September 21, 2019

Djath dhie me ereza

Djathi i dhise konsiderohet i shendetshem (ka me pak  yndyre ) nga konsumatoret  – ky aspekt mund te theksohet ne fushatat promovuese.

Interesi I prodhuesve te vegjel per te penetruar ne tregje me produkte speciale  ne sasi te vogla eshte duke u konsideruar..

Erezat si  (sherebela, piperi i kuq, rosmarina, arrat )  shtohen gjate procesit te pergatitjes.

Djathi hahet shpesh me krakersa ose me hamburger. 
Dietat e pasura me Ca eshte provuar se ndikojne mire ne djegjen e kalorive  pas ngrenies se ushqimit.  Nevoja per clirimin e hormoneve kerkon qete mbahet nje balance e mire e niveleve te kalciumit qe lidhet me tej me nje kerkese te larte te oksidimit te yndyres. Sa I takon ketij produkti ai I permbush te gjitha kerkesat e mesiperme. 
Djathi I dhise  eshte nje burim I mire i proteinave me vlere te larte , mbasi ai ka 8.7 gram protein (17.4%  e vleres ditore qe duhet te konsumoje njeriu).
Djathi I dhise eshte nje burim I rendesishem I lendeve ushqyese dhe vitaminave : aminoacidet si  triptofan, fosforus, riboflavin ose vitamin B2 (qe luajne nje rol te rendesishem ne prodhimin e energjise trupore), kalium( qe parandalon presionin e larte te gjakut dhe mbron kunder arteriosklerozes), ka tre here me shume niacin se qumeshti I lopes. Ai ka gjithashtu 4 here me shume baker.  Qumeshti I dhise permban 275 me shume selenium se qumeshti I lopes.  Ai prodhon reth 100 kalori.