Friday, October 18, 2019

Vajulliri ekstra virgin

 

Teknologjia e vajit te ullirit perbehet nga 4 procese kryesore. Ajo fillon me mbledhjen e seleksionimin e frutave , shtypjen dhe ndarjen e e vajit nga frutat dhe ujit te frutave dhe me tej me vendosjen ne nje magazine te erret dhe te ftohte.  Procesi i hedhjes se vajit ne shishe varion nga prodhuesi ne prodhues. Disa e shesin vajin ne bidona te medha plastike dhe disa aplikojne shishe xhami te shoqeruara me etiketa sikurse eshte rasti i "Shkalla Sh." Shpk.

"Shkalla Sh." Shpk prodhon vaj ulliri ekstra virgin me nje cilesi te larte dhe me vlera ushyese shume te mira si dhe me nje shkalle te ulet te aciditetit  (reth 0.2%).


 

 
Prodhuesi  i vajti te ullirit ka nje komunikim te afert me prodhuesit e ullirit  dhe grupet e tjera prodhuese –dhe  cdo nderhyrje trasmetohet deri ne nivelet me te ulta duke perfunduar tek konsumatoret.

Zgjedhja e vajit te ullirit te pasuruar me MUFA-ne vend te ushqimeve te tjera yndyrore- vecanerisht gjalpit, eshte nje perzgjedhje e mire. Kini parasysh  qe ju mund ti beni ushqimet tuaja jo te shendetshme vetem ne se ju thjeshtesisht nuk perdorni vajin e ullirit ne to.

 "Shkalla Sh." Shpk prodhon vaj ulliri ekstra virgin me nje cilesi te larte dhe me vlera ushyese shume te mira si dhe me nje shkalle te ulet te aciditetit  (reth 0.2%).